سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوتهای قالبگیری تزریقی و فشرده

تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده از جهات مختلفی قابل بررسی می باشد. قالب گیری به عنوان نوعی راهکار در تولید است، که در طی این فرایند مواد مایع اغلب پلاستیک، لاستیک ها و سایر پلیمرها وارد حفره های قالب می شوند، تا به این ترتیب محصول یا جزء مورد نظر به وجود بیاید. قالب گیری به دو روش فشرده و تزریقی انجام می شود، که این روش ها با همدیگر تفاوت هایی دارند. در ادامه قصد داریم، به بررسی این تفاوت ها بپردازیم.

مقایسه قالب گیری تزریقی و فشرده

در ادامه تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده لازم است هر کدام از این موارد را مورد بررسی قرار داده، تا با تفاوت های آن ها آشنا شویم.

§         قالب گیری فشرده

در قالب گیری فشرده مواد لاستیکی و پلاستیکی را درون یک حفره قالب گرم قرار می دهند، سپس با اعمال فشار مواد را به شکل قالب مورد نظر در می آورند. در ادامه مواد در داخل قالب سرد شده، به شکل جامد در می آید. گرما و فشار باعث می شود، مواد به شکل قالب مورد نظر درمی ?ید. معمولا از این فرایند برای ساخت قطعات لوازم خانگی، قطعات خودرو، محفظه لوازم الکتریکی و .... استفاده می شود.

§         قالب گیری تزریقی

در ادامه آشنایی با تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده، باید به فرایند قالب گیری تزریقی اشاره کنیم. در این روش گلوله های پلاستیکی را ذوب کرده سپس آن را به داخل حفره قالب ها تزریق می کنند. پلاستیک مورد نظر درون قالب را پر کرده سپس سرد شده و به صورت جامد در می آید، تا شکل مورد نظر درون قالب ایجاد شود. از روش قالب گیری تزریقی اغلب برای ساخت قطعات کوچک و دقیق نظیر چرخ دنده ها، محفظه و کلاهک ها استفاده می شود.

تفاوت‌های جامع بین قالب‌گیری تزریقی و فشرده

تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده از جنبه های مختلفی قبل بررسی می باشد. در قالب گیری تزریقی زمان چرخه به دلیل وجود سرمایش و گرمایش سریعتر اتفاق می افتد. در این روش دقت بسیار بالا بوده و امکان ایجاد هندسه پیچیده وجود دارد. اتوماسیون به کار رفته در قالب گیری تزریقی به شکل اتوماتیک می باشد، از این رو در هزینه های انسانی صرفه جویی می شود.

در مقابل قالب گیری فشاری قرار دارد، که چرخه زمان در آن کندتر است، فازهای مربوط به سرمایش و گرمایش به شکل جداگانه در این روش انجام می شود. معمولا از قالب گیری فشرده برای ساخت اشکال ساده استفاده می کنند. این فرایند کمتر به شکل اتوماتیک است، معمولا به شکل دستی انجام می گیرد.

یکی دیگر از تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده در استفاده از موادی است، که برای هر کدام از این روش ها استفاده می شود. در روش تزریقی مواد در نمونه های مختلفی مانند ترموپلاستیک ها و ترموست ها تزریق می شوند. در این روش ضایعات کمتر بوده و نخاله های کمی ایجاد می شوند. مواد اضافی نیز قابل استفاده هستند. همین امر باعث شده که قطعات تولید شده از قوام و ثبات بیشتری برخوردار باشند.

در مقابل محدوده مواد در قالبگیری فشاری شامل کامپوزیت و ترموست ها می شوند. در هنگام عملیات ضایعات بیشتری به وجود می آید، مخصوصا در هنگام پیرایش و فلاش این موضوع بیشتر به چشم می آید. امکان دارد تنوع بیشتری در ضخامت و یکنواختی قطعات وجود داشته باشد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم، به بررسی تفاوت‌های قالب‌گیری تزریقی و فشرده بپردازیم. نکته مهمی که وجود دارد، انتخاب روش مناسب برای تولید قطعات مختلف است. برای تشخیص این موارد لازم است، از مراجع تخصصی و حرفه ای نظیر گروه پارسیان کارا کمک بگیرید. انجام مشاوره های لازم به شما این امکان را می دهد، که بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین در پارسیان کارا انواع نوارهای لاستیکی،قطعات قالبی،نوارهای آب بندی،نوارهای اسفنجی و... عرضه می شود.